bidarafb - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - medicrapid

Carian
hit counters
Go to content

Main menu:

bidarafb

PRODUK > KESIHATAN > Pemakanan/Minuman > Bancuhan/Rendaman
BIDARA FB
 
MINUMAN 
SERAT
SEMULAJADI
 
 
 
Dirumus khas daripada ekstrak buah Bidara, kemudiannya dilengkapkan dengan beberapa buah-buahan pilihan, herba dan serat semulajadi untuk faedah optimum kepada kesihatan dan kecantikan.
Kaya dengan anti oksidan, serat dan banyak ciri-ciri terapeutik yang lain, ia minuman serat semulajadi yang telah dinikmati oleh nenek moyang kita sejak beratus-ratus tahun lalu.
 
 
 
 
 

  • Membantu detoks dan juga membantu bowel movement (mudah lawas) 
  • Memerangi kanser - Pengambilan diet harian yang tinggi fiber juga membantu dalam menggalakkan bakteria yg 'baik' dlm isi perut, mengurangkan benda yg menyebabkan kanser. Pakar pakar bersetuju bahawa badan mudah mendapat kanser jika epidermin badan terdedah terlalu lama dengan bahan menyebabkan kanser . 
  • Membantu merendahkan kolestrol - Untuk mengelakkan kolesterol diserapkan ke dalam darah, anda memerlukan sekurang-kurangnya 3 gram serat larut sehari untuk mengurangkan risiko serangan jantung. 
  • Mengawal paras gula - Water soluble fiber menghentikan secara langsung kenaikan paras gula/glukos, mengurangkan perlunya insulin dan seterusnya membantu pesakit pesakit diabetis 
  • Mengawal asid urik dalam badan - fiber penting bagi pesakit gout dan arthritis di mana penyakit penyakit tersebut berpunca daripada asik urik yang berlebihan 
  • Mengurangkan berat - Secara teorinya , fiber ni berfungsi menyerap cecair yang banyak di dalam badan. Fiber juga memberi rasa kenyang lebih cepat dan kenyang lebih lama seterusnya mengurangkan selera makan. 
Cara pengambilan 
Minum 1 sachet selang sehari dengan air kosong

 
 
 
BELI
SEKARANG

RM135.00
Semenanjung

RM145.00
Sabah/Sarawak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu