kapsuldhabsinai - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - medicrapid

Carian
hit counters
Go to content

Main menu:

kapsuldhabsinai

PRODUK > KESIHATAN > Pemakanan/Minuman > Kapsul/Biji/Serbuk
KAPSUL DHABSINAI
RAHSIA
HAIWAN
PADANG PASIR
 
Rahsia kehebatan DHAB terletak pada dua pundi hitam lemak dalam perutnya, diproses menjadikan minyak urutan urat saraf, termasuk digunakan untuk kekuatan tenaga alat sulit lelaki khasnya aliran saraf zakar.
Manakala organ hempedu, hati daging dan tulang diasingkan dan dijemur kering kemudian dikisar halus dan diproses sebagai kapsul bagi mengubati pelbagai penyakit.
 
 
Testimoni pengguna
terbukti berkesan untuk...
 • Mengurangkan lemak kolestrol.
 • Melancarkan darah.
 • Membuang angin kotor.
 • Menghilangkan letih lesu.
 • Asid plak dinding saluran darah.
 • Menguatkan urat saraf pinggang.
 • Lebih stamina tenaga lelaki/wanita.
 • Mengurangkan tindak balas alahan sinus (resdung).
 • Kulit gatal.
 • Masalah darah.
 • Kebas-kebas.
 • Menjaga kecantikan dalam tubuh.
 • Memastikan tubuh kekal sihat.

Menghindari penyakit-penyakit kronik
 • Kencing manis.
 • Darah tinggi.
 • Jantung.
Dari Abdullah Ibnu Abbas r.a. berkata,
"Saya dan Khalid bin Walid bersama Rasulullah s.a.w masuk ke rumah Maimunah lalu dihidangkan Dhab yang dibakar dan Rasulullah s.a.w menjangkaukan tangannya ke situ. Seorang wanita di rumah Maimunah berkata:
"Khabarkanlah kepada Rasulullah s.a.w apa yang 
hendak dimakannya itu".
Setelah diberitahu Rasulullah s.a.w mengangkat tangannya kembali. Saya bertanya haramkah dhab itu ya Rasulullah?
Baginda menjawab: "Tidak! Tetapi ia tiada di negeri kaum ku sebab itu aku tidak menyukainya.
Kata Khalid: "Lalu saya ambil dan saya makan sedang Rasulullah s.a.w melihat."
 
 
 
 
 
 
BELI
SEKARANG

RM90.00
Semenanjung

RM100.00
Sabah/Sarawak

 
 
 
 
Antara khasiat pada anggota Dhab

Hempedu
Paling baik untuk mati saraf, gangrene, diabetes, stroke, jantung tersumbat, kebas-kebas anggota badan, darah beku, lumpuh anggota badan dan hilang deria rasa.
Hati
Paling baik untuk penyakit asma, penat, semput-semput angin, paru-paru berair, sejuk badan.
Lemak
Untuk memberi power (kekuatan) pada lelaki yang ingin tenaga. Ia akan mengurangkan rasa sensitif pada zakar, bagi tahan lama jimak, melancarkan aliran darah pada zakar.
Daging
Untuk bagi tenaga pada badan, merawat sakit urat saraf, sakit pinggang, letih lesu, kebas kaki dan tangan, sakit tumit, lenguh badan, menstabilkan tekanan darah, membuang asid dalam badan, mengurangkan penimbunan lemak kolestrol dalam saluran darah.

Dhab - Haiwan Padang Pasir menakjubkan!
Sesungguhnya ciptaan Allah SWT ini amat menakjubkan. Dhab adalah sejenis haiwan padang pasir yang menyerupai biawak tetapi mempunyai sifat yang amat berbeza. Ia berwarna kekuningan dan saiznya agak besar berbanding biawak biasa. Lidahnya tidak bercabang tetapi lebih menyerupai haiwan pemakan daun. Ia mampu hidup dalam persekitaran panas tanpa minum air.
Rahsianya kerana dua kantung lemak di celah kelengkangnya. Keistimewaan Dhab ialah jangka hayat hidupnya boleh mencecah sehingga 200 tahun. Haiwan ini juga dikatakan kencing selama 40 tahun sekali. Malahan giginya tidak gugur sebagaimana manusia yang bersilih ganti gigi susu kepada gigi kekal. Ia juga amat susah mati dan kadang-kadang mengambil masa sehari atau lebih untuk mati selepas disembelih. Sungguh ajaib bukan ciptaan Allah SWT? Subhanallah, azim!
Masyarakat Badwi padang pasir sudah mengetahui khasiat Dhab ini sejak zaman berzaman dan secara turun-termurun telah menggunakan Dhab sebagai makanan dan perubatan tradisional.
 
 
 
SEJARAH DHAB
Lalu dihantarkan oleh Allah SWT sejenis biawak pasir (dhab) untuk memadamkan kesan tapak kaki Rasulullah s.a.w, sebagai menghalang niat Quraisy hendak membunuh baginda ketika berlakunya hijrah Rasul. Dhab adalah spesis haiwan purba padang pasir negara Timur Tengah seperti Mesir, Arab Saudi, Sahara dan Libya. Dhab kerap ditemui sekitar pergunungan Thur Sina Mesir.
Daging dhab digemari masyarakat Badwi dan mempercayai memilki khasiat perubatan yang amat tinggi. Dhab mempunyai kepala seperti penyu, badan seperti biawak, ekor berduri, lidah tidak bercabang, tidak bertaring malah ia herbivore sepenuhnya kerana tidak memakan bangkai. Sebaliknya bergantung hidup hanya memakan tumbuh-tumbuhan.
Dhab mempunyai lima jari seperti manusia, berkuku tetapi tidak digunakan untuk menerkam atau mengoyak makanan. Dhab mampu hidup sehingga 200 tahun. Ajaibnya haiwan ini tidak pernah minum. Sebaliknya memperolehi sumber air dari tumbuhan kaktus padang pasir yang dimakannya.
Dhab juga bukan haiwan dua alam dan tidak mampu hidup dalam air. Dhab juga tidak tergolong haiwan berbisa yang haram dimakan, jijik atau kotor.
Berikutan haiwan ini tidak berbisa dan tidak menggigit ia selalu diburu sebagai makanan bertujuan untuk menguatkan tenaga batin lelaki mahupun tujuan perubatan lain. Bila disembelih, haiwan ini memakan masa sehingga satu hari lebih baru mati.
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu